2022. szeptember 28. - Vencel
EUR : 406.5
USD : 419.68
Időjárás ikon19°

Salvini: az EU térítse meg az oroszellenes szankciók okozta kárt az olaszoknak

Az Európai Unió hatóságainak vissza kellene téríteniük az olaszoknak az oroszellenes szankciók bevezetése miatt felmerült költségeket – mondta Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője.

“Azt kérjük, hogy Európa, mint a COVID esetében is, állítson fel egy pajzsot, hogy fedezze a családok által külön fizetett számlákat, különben szeptemberben egymillió munkahelyet kockáztatunk” – mondta az olasz RTL műsorában.

A Liga vezetője – amelynek a jobbközép koalíció részeként van esélye megnyerni a szeptember 25-i választásokat – hangsúlyozta, hogy támogatja a szankciók folytatását, de nem tartja azokat hatékonynak.

“Eltelt néhány hónap, és a gázszámla megháromszorozódott” – mondta a politikus, hozzátéve, hogy az ukrajnai válság folytatódik, “és Oroszország kasszája feltöltődik”.

Korábban Salvini azt mondta, hogy a korlátozások hatástalanok és segítik az orosz gazdaságot.

Szerinte “a történelemben először fordul elő, hogy valaki, aki szankciók alatt áll, pénzt keres”.

A megközelítés megváltoztatásának szükségességéről beszélt, amikor előző nap a Comói-tónál tartott gazdasági fórumon felszólalt. Az oroszországi turisták Európába való belépésének teljes betiltása ellen is szót emelt, mondván, hogy “az oroszok számára a beutazási vízumok esetleges blokkolása őrültség lenne”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató