2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ha Márki-Zay Péter megnyitotta ezt a vitát, akkor érdemes beleállnunk - Dömötör Csaba

Komoly következménye van a külföldről érkező beavatkozási kísérleteknek "Amerikában is súlyos törvényteleségnek számít ha valaki külföldről próbálna meg finanszírozni egy politikai szervezetet, ez nem egy magyar sajátosság, máshol is így van" - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Paláver cimű műsorban.

Márki-Zay Péter bevallotta, hogy több száz millió forinttal támogatták a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampánytevékenységét az Egyesült Államokból.

Szó szerint azt mondta a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjében, hogy „még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból".

 

Dömötör Csaba kiemelte, a pártok támogatása külföldről is tilos - ha ki is játszották és egyesületekként avatkoztak be a pártok jövöjébe - az felveti a törvénytelenség gyanúját. Egyértelműen látszik, hogy nem mikroadományokról van szó -"Ha Márki-Zay Péter megnyitotta ezt a vitát, akkor érdemes beleállnunk".

 

Felvetődik a kérdőjel ilyenkor mit kérnek ezen támogatásokért cserébe?

Ha megnézzük az elmúlt hónapok kiemelt témáit, az energiaárak ügyét, a szankciók, a rezsicsökkentés illetve a fegyverszállitás ügyét, rendre olyan álláspontra helyezkedtek, melyek szembe mentek az ország érdekeivel - foglalta össze az államtitikár.

A külföldről finanszírozott baloldali kampánypénezeken túl, szó esett még a műsorban Brüsszel egydimenziós terveiről is, illetve arról is, hogy már az Economist is bevallja: az európai gazdaságot a recesszió réme fenyegeti.

Hangsúlyos téma volt az Északi Áramlat gázvezeték is, mely jelenleg a gázszállitások ütőere. Dömötör Csaba emlékeztetett, ha 2012-ben nem születik arról döntés hogy a német tulajdonostól a kormány vásárolja vissza a gáztárolókat, hatalmas gondok lennének.

A beszélgetés az első 15 percben hallható:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató