2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Teljes arcvesztés: Németországban elhalasztják az atomerőművek bezárását

Az energiaellátás biztonságának fenntartása érdekében az év vége helyett csak 2023 áprilisában zárják be a két utolsó atomerőművet Németországban. Az egyik a bajorországi Isar 2, a msáik pedig a Baden-Württembergben működő Neckarwestheim.- írja az MTI.

Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter a villamosenergia-átviteli hálózatot üzemeltető vállalatok vezetőivel az úgynevezett ellátási terheléspróba eredményeiről tartott tájékoztatóján elmondta, hogy nagyon magas szintű az ellátásbiztonság, amit az is mutat, hogy Németország energiaexportőr. Habeck egyébkén a Zöldek politikusa, akik eleve az atomenergia ellen szerveződő mozgalmakból nőttek ki.

Az utóbbi hónapok piaci és időjárási fejleményei alapján viszont nem lehet kizárni, hogy télen vészhelyzet keletkezik, ezért elővigyázatosságból a még működő három atomerőmű közül csak egyet állítanak le az idei év végén, és kettőt készenléti üzemmódban tartanak tavaszig. Azonban 2023 áprilisában Németország végleg szakít a nukleáris energiára építő áramtermeléssel, új fűtőelemeket már nem rendelnek és a két utolsó erőművet is leállítják - mondta Habeck. 




 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató