2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Gréczy üzent a fanyalgóknak, gyurcsányozóknak: “Kormányozni fogjuk ezt az országot”

Az utóbbi hetekben Gyurcsány Ferenc meghirdette a “készülünk-programot”, utóbb pedig azt is elárulta, mire készülnek: kormányzásra.

Gréczy Zsolt, a DK politikusa most tisztába tett néhány félreértést ezzel kapcsolatban Facebook-oldalán, bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

ÉS AKKOR A DK ELŐRELÉP

Fogunk kapni hideget-meleget, de nem baj.

Mindenkinek volt 5 hónapja, hogy feldolgozza, ami áprilisban történt, még ha a magyar választás nem is szabad és nem is demokratikus.

A Gyurcsány Ferenc által meghirdetett “Készülünk-program” láthatóan elérte az ingerküszöböt, néhányan fel is buknak rajta. Nem értik. Mondják és írják majd ugyanazt, amit 12 éve.

Nem baj.

Látom a DK belső működését, tagjai, szimpatizánsai elvárását. Hétvégén 70 helyszínen gyűjtöttünk információkat, tapasztalatot. 

Az ország ellenzéki táborának elege van. 

Nem csak az orbáni önkényből, hanem az ellenzéki sebnyalogatásból, de abból is, hogy az orbáni tragédia idején is az ellenzéket ütik.

Gyurcsány Ferenc nem ajándék Orbánnak, nem szívesség, hanem az egyetlen ellenfél. Mindenki mást megevett, csak ő akadt a torkán.

Ez az igazság.

Az Orbánon kívüli világnak, beleértve a nyilvánosságot is, a DK-n kívüli összes pártnak és civilnek 12 éve volt arra, hogy Gyurcsány Ferencet, a DK-t leszorítsa, kiszerelje, eltavolitsa, megsemmisítse. 

12 év volt arra, hogy megtalálják a tutit. Aki a nem Gyurcsány. Aki szerintük új, aki más, aki méltó, és győzelemre esélyes kihívó. Rámutattak lassan mindenkire, jöttek új pártok, új civilek. Pártnak látszó civilek, civilnek látszó pártok. 12 év, legalább 12 jelentkező.

És sikerült?

Az ellenzék legnagyobb pártját Gyurcsány Ferenc vezeti, a neve: Demokratikus Koalíció.

Hogy hibátlanok lennénk? Ugyan. Hogy nem lehetne mindent még jobban csinálni? Dehogynem.

De elvitatni, hogy minden támadás ellenére létrejött az ellenzék legnagyobb pártja, legnagyobb országgyűlési és fővárosi frakciója, legnagyobb EP-delegációja, az nem fog menni.

Magyarország válságban van. Politikai, gazdasági, pénzügyi, erkölcsi, egészségügyi, oktatási, kulturális, szociális válságban. Az embereket átverték, milliók napi élete kerül veszélybe a következő hetekben, hónapokban.

A legnagyobb ellenzéki párt – mondjon bárki bármit – kell, hogy tudja, hogy itt a cselekvés ideje. Nem Gyurcsány-kérdés van, hanem az Unió számkivetettjeiként nyomorba taszított emberek.

A “na, de miért a Gyurcsány”, az “ez Orbánnak tesz jót”, a “tehertétel” stb. nyammogás ideje lejárt. 

Átlépünk rajta.

Akkor is mozdulunk és cselekszünk, ha ez némelyeknek nem tetszik. Aki 12 éve született, most megy hatodikba. Nincs több idő.

A DK közössége erős ahhoz, hogy a most várható támadásokat a helyén kezelje. Mondhatni: érdektelenek.

Összetartunk, összetartozunk. Magyarország így nem maradhat. A változtatás a felelősségünk, velünk szemben ez az elvárás. A változást akaró tömegnek kell megfelelnünk, senki másnak.

Kormányozni fogjuk ezt az országot. 

Már tettük is: nem hibátlanul, de Magyarország gyarapodott, és a maiaknál sokkal jobban, tisztességesebben csináltuk. Ha hiba volt, tanultunk belőle, de a tapasztalat is csak nálunk van.

Tegyük a dolgunkat, Barátaim!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató