2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Üzent az Unió: Senki ne féljen a téltől, meleg volt a nyár

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint azért van az Unió biztonságban a hidegtől, mert forró volt a nyár.

Borrell meg van győződve arról, hogy Európát nem fenyegeti a hideghalál veszélye – számolt be a Ria Novosztyi. Hozzátették, hogy Borrell úgy véli, hogy 

Európa a forró nyárnak köszönhetően biztonságban van a hidegtől

Európát nem fenyegeti fagyhalál, mert a forró nyár után csökken az orosz gázszállítás – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió államfője egy külpolitikai és biztonsági témájú parlamentközi konferencián Prágában, a Ria Novosztyi helyszíni tudósítása alapján.

Európa nem fagy meg, minden idők legmelegebb nyarát éltük át. Tehát nem arról van szó, hogy halálra fagyunk”
– mondta, kommentálva egy magyar képviselő megjegyzését, aki azzal vádolta az EU-t, hogy „halálra fagyunk” az Oroszország elleni szankciók miatt. Azt is hangsúlyozta, hogy az EU-nak meg kell szabadulnia az orosz energiaforrásoktól való függőségétől, bármi áron. „Nehéz, de meg kell csinálni” – mutatott rá Borrell.

A magyar képviselőnek rámutatott, hogy a befagyasztás veszélye „Magyarországot érinti a legkevésbé”. „Különösen Magyarországon, amelyet szintén nem fenyeget a megfagyás veszélye, mert a magyar kormány kétoldalúan megállapodott Oroszországgal a gázszállításokról, így Magyarországon senki sem fog megfagyni” – mondta Borrel. Elismerte azonban, hogy „Európa más részein” problémák merülhetnek fel. „Ez Európa más részein is megtörténhet, ahol gondok lesznek a gázellátással, különösen az iparban” – jelentette ki az EU diplomáciai vezetője.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató