2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Újjáindult a kijevi éjszakai élet, ám a háború miatt nappal

Épp felágazóban volt a kijevi partikultúra, amely egyre több turistát vonzott az ukrán fővárosba, amikor kitört a háború – derül ki a Deutsche Welle videójából. Oroszország februári támadása után egy időre bezártak a szórakozóhelyek, de júniusban némelyik újra megnyitotta kapuit – az éjszakai kijárási tilalomra való tekintettel ezúttal napközben.

Azt a vendéglátósok egy része is belátja, nem feltétlenül ízléses bulikat szervezni háborús időszakban, de számos érv szól ezek mellett is. A riport egyik megszólalója például most is szívesen megy el korábbi kedvenc szórakozóhelyére, mert elmondása szerint sehol nem érzi olyan jól magát, mint ott. Számos szórakozóhely pedig felajánlja a nappali bulikból származó bevételével támogatja a háborús kiadásokat.

Bár Kijev messze esik a jelenlegi frontvonaltól, a háború hatása (például a belföldi menekültek érkezése) itt is érezhető, és sokak szerint éppen az tartja a város lakóinak egy részében a lelket, hogy még ha csak pár órára is, de jól tudják érezni magukat a zenére.

Egy DJ-ként dolgozó férfi szerint senkin nem segítene az, ha mindenki depresszióba süllyedne, emiatt is fontos a kikapcsolódás. Olyat is tapasztalt, hogy pár napra a frontról hazatérő katonák is elmentek bulizni, az élmény pedig megerősítette bennük: van miért harcolni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató