2022. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 406.5
USD : 419.68
Időjárás ikon19°

A világbajnokot legyőzve szenzációs játékkal döntős a férfi vízilabda-válogatott

A spliti vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében az aktuális világbajnok (Spanyolország) és az aktuális Európa-bajnok (Magyarország) találkozott egymással. 

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10–8-ra legyőzte az aktuális világbajnok spanyol válogatottat, ezzel továbbjutott a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság döntőjébe.

 

A „Titánok harca” nevet is kaphatta volna a mérkőzés, hiszen a regnáló Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott csapott össze a budapesti vizes világbajnokságon aranyérmes spanyolokkal. Az előző Eb-döntőt is ez a két csapat játszotta, az előző sorokból pedig kiderült, melyik együttes diadalmaskodott akkor. A mérkőzést megelőzően nemhogy minden találkozóját megnyerte a magyar válogatott, hanem sosem játszott hátrányban az Eb-n – még Montenegró ellen sem.

A spanyolok összeszokottak, gyorsak, és most nyertek világbajnokságot, tehát nagy önbizalommal játszhatnak. Ezzel együtt az Eb előtt megismertük őket, és láttuk, hogy vannak gyenge pontjaik. Felkészülünk belőlük, készen állunk az elődöntőre
– nyilatkozta a válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, Varga Zsolt a Nemzeti Sportnak, utalva arra is, hogy a két együttes együtt edzőtáborozott az Eb előtt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató