2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

A büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi a „cigánybűnözés” visszaszorítása érdekében Novák Előd

A Mi Hazánk alelnöke szerint az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért szükség van a fegyverviselés kiszélesítésére is.

Novák Előd a Parlament épületénél pénteken tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi oly módon, hogy kötelező legyen letartóztatni azt, aki csoportosan, felfegyverkezve garázdaságot vagy súlyos testi sértést követ el.”

Elmondta: a javaslat előzménye, hogy néhány hete „majdnem megismétlődött a Cosma-gyilkosság”. Nyíregyházán, egy szórakozóhely előtt megkéselték a Betyársereg megyei vezetőjét, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.    

Novák Előd hozzátette: jogszabálymódosítást kezdeményeznek az önvédelem erősítése, a fegyverviselési lehetőségek szélesítése érdekében is. A párt fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, katonáknak, biztonsági őröknek, vadászoknak és sportlövőknek is.   

Szélesíteni kell a fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségét és az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselést adna a párt. „A fegyverviselési engedélyezési eljárást pedig decentralizálni kellene úgy, hogy átteszik a rendőrségtől a megyei kormányhivatalokhoz” – tette hozzá.    

Az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért van szükség a fegyverviselés kiszélesítésére, ahogy az nemrég Csehországban is történt” 
– mondta Novák Előd.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató