2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

A Momentum Mozgalom Elnöksége a mai napon úgy döntött, felfüggeszti Déri Tibor, Újpest polgármesterének párttagságát – idéz Soros-blogja a párt közleményéből.

Az okokról ezt írják:

„Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.”

A lap azt írja: a pontos okok homályosak, csütörtökön délután egy Újpesti Ellenzéki Pártok nevű gmail fiókból érkezett egy közlemény, amelyben a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a DK képviselői azt írják, tudomásul veszik és elfogadják „Déri Tibor polgármester 2022. szeptember 5-én, az újpesti frakcióülésen tett bejelentését és döntését, amely szerint háromgyerekes édesapaként családi okok miatt nem indul polgármesterjelöltként” 2024-ben. Azt is írják, hogy Trippon Norbert alpolgármestert alkalmasnak tartják arra, hogy az ellenzék közös polgármester-jelöltje legyen majd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató