2022. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon15°12°

Helyes! Kirúghatják azt a pár kommunista tanárt, akik tünciznek meló helyett

„Sajnálattal értesültem arról, hogy ön 2022. szeptember 5-9. napján nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű sztrájk nem lett meghirdetve, ön jogosulatlanul maradt távol a munkából. (...) Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”– olvasható egy tanárnak a tankerületi igazgató által kiküldött levélben, amelyet Tordai Bence tett közzé Facebookon.

Tordai posztjában megjegyzi, hogy „a pedagógusoknak igazuk van”, mert „jár nekik a béremelés és a megbecsülés”, hogy „a sztrájkjog korlátozásával a kormány alapvető jogokat sért”, illetve hogy „a diákok, a szülők és minden jóérzésű ember a pedagógusok mellett áll”.

„A tankerületi igazgatók ne fenyegessék, hanem támogassák a pedagógusokat; ne a hatalom, hanem az oktatási intézmények, az ott dolgozók és tanulók érdekeit képviseljék” – zárta bejegyzését a Párbeszéd képviselője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató