2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 910 határsértőt tartóztattak fel és 314 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.- írja a police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, jemeni, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap 5 esetben Bács-Kiskun, és 12 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 314 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt 6 embert fogtak el, 14 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcsnál ellenőriztek a rendőrök egy lengyel férfit, aki egy lengyel kisteherautót vezetett. 

A jármű rakterében 14, magát szír, török és afgán állampolgárságúnak valló illegális migráns utazott.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal jelzése alapján intézkedtek a rendőrök Rajkánál. A megállított lakóautó ukrán sofőrje 36, magát szír, jemeni és líbiai állampolgárnak valló férfit, nőt és gyermeket szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Csorna térségében ellenőriztek a rendőrök egy lengyel férfit, aki egy lengyel kisteherautót vezetett. A jármű rakterében 13, magát szírnek valló férfi utazott.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal jelzése alapján intézkedtek a rendőrök a Monostori hídon. A megállított tehergépkocsi ukrán sofőrje 23, magát szír állampolgárnak valló férfit, nőt és gyermeket szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcsnál ellenőriztek a rendőrök egy ukrán férfit, aki egy ukrán teherautót vezetett.

A jármű rakterében 14, magát szír állampolgárságúnak valló férfi utazott.
Balotaszálláson a járőrök intézkedés alá vontak egy szerb személyautót, amelyet egy szerb férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 7, magukat indiai állampolgárnak valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzésére, Sopronban az osztrák-magyar súlyponti akcióban résztvevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy horvát rendszámú személygépkocsit, amelyet egy 22 éves török állampolgár vezetett. A járműben 7 fő magukat szírnek valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Ebergőcnél ellenőriztek a rendőrök egy magyar férfit, aki egy magyar személygépkocsit vezetett. A jármű rakterében 7, magát török állampolgárnak valló férfit, nőt és gyermeket találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Szilsárkány területén a járőrök ellenőrzés alá vontak egy szerb állampolgárt, egy német rendszámú tehergépkocsi vezetőjét. 

A gépkocsiban 11 fő magukat indiai állampolgárnak valló személy tartózkodott utasként.

A rendőrök, Ásotthalmon ellenőrzés alá vontak egy 23 éves szír állampolgárt, aki egy német honosságú személygépkocsi vezetett. A gépkocsiban 5 fő, magukat szír állampolgárnak valló személy tartózkodott utasként.

Csém területén a járőrök ellenőrzés alá vontak egy a leállósávban parkoló és elhagyott magyar honosságú tehergépkocsit, melynek rakterében pokrócok, ruhák voltak hagyva.  

A közelben elfogtak 3 fő tunéziai állampolgár, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták és akiket  feltételezhetően a fenti gépkocsi szállított.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató