2022. december 07. - Ambrus
EUR : 414.34
USD : 394.84
Időjárás ikon

Orbán: Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem jóslat, ez ténybejelentés

Európa kifogyott az energiából, Magyarországon azonban nem lesz energiahiány – írta szombati Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

„Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából. Ami van, azt máshonnan kell idehozni, hiszen energia nélkül nem tudunk működni, még az innovációnak is az energia az alfája és az ómegája” – kezdte a posztját a kormányfő.

További probléma szerinte, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága. „Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül.”

Úgy véli, most „politikai okokból Európában sorban mondanak le különböző energiaforrások használatáról, és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben. Kevés kontinens van olyan nehéz helyzetben, mint mi, de csak a mi kontinensünk nehezíti el ennyire a saját életét.”

Majd leszögezi, hogy Magyaroroszágon lesz elegendő energia. „Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató