2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A hét közepén még 30 fok lesz, de a hét végére megérkezik az ősz

Változatos időjárásban lesz részünk a jövő héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, de erős lesz az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul. Kedden kezdetben gomolyfelhős, napos idő várható, majd a nap második felében megnövekszik a felhőzet, és néhol zápor is előfordulhat. Hajnalban 6-14, napközben 21-26 fokvárható.

Szerdán közepesen felhős idő lesz a jellemző, de napos időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, és sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 7-17 fok várható, napközben 23-30fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön napos, felhős idő lesz, szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar, lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A hajnali 11-20 fokról 22-30 fok közé melegszik fel a levegő, délen mérhetik a magasabb értékeket.

Péntekre évszakváltó front körvonalazódik, az erősen felhős időben több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar, főleg a délnyugati, déli országrészben helyenként akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Helyenként megélénkül a nyugati, majd északnyugati, északi szél. A hajnali 10-17 fokról többnyire 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban csapadékos vidékeken hidegebb is lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint a jövő hét végére megérkezik az igazi ősz.

A front átvonulását követően észak-északnyugat felől több hullámban hűvös, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket, így erős lehűlés jöhet.

A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 20 fok alatt maradhat, éjszakánként pedig egyre nagyobb területen megjelenhetnek az 5 fok körüli minimumok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató