2022. október 06. - Brúnó, Renáta
EUR : 422.4
USD : 424.61
Időjárás ikon21°

Egy bedrogozott váci férfi azt képzelte, hogy meglőtték és túszul ejtették, ezért magára hívta a TEK-et

Hétfőn kora este egy váci férfi azzal hívta fel a 112-t, hogy valakik meglőtték, sok vért vesztett, támadói pedig még mindig otthonában vannak.

A váci Arany János utcába indított egységek először terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Közben golyóálló mellényes rendőrök zárták le a területet, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

Csakhogy kezdett gyanús lenni, hogy a lehetséges bűncselekmény helyszíneként azonosított lakás egyik szomszédos lakója nem hallott lövéseket, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el.


De mivel nem volt kellő mennyiségű és megalapozott információ, amik megcáfolta volna a bejelentés tartalmát, nem fújták le az akciót. A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt behatoltak a lakásba, ahol csak egy férfit találtak. Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem. Annál inkább látszottak a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit.

A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem emiatt vitte kórházba. A lakásban fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell. (police.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató