2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ukrajna megparancsolta a FIFA-nak és UEFA-nak, hogy az oroszok nem focizhatnak

Ukrajna futballszövetsége felszólította a sportág nemzetközi (FIFA) és európai szövetségét (UEFA), hogy akadályozzák meg az orosz-bosnyák edzőmérkőzést, amelyet Szentpéterváron terveznek megrendezni november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt.

Az ukrán szervezet – honlapjának híre szerint – egyúttal külön levélben a meccs törlésére hívta fel Bosznia-Hercegovina labdarúgó-szövetségét, amelyet magában az ex-jugoszláv tagországban is sokan élesen bíráltak a barátságos mérkőzés lekötéséért.

A világbajnokságra a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban a FIFA és az UEFA is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába értek el pótkvalifikációra jogosító helyezést, azon már nem indulhattak el. Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberben játszott mérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Legközelebb szeptember 24-én Kirgizisztánban, majd novemberben – szintén idegenben – a vb-résztvevő Iránnal vív barátságos mérkőzést.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató