2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

FeGyőr: Nem bújok a mentelmi jogom mögé

Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény.

„Nem bújok a mentelmi jogom mögé – azt kértem az Országgyűlés Mentelmi bizottságától, hogy függessze fel a mentelmi jogomat.

2018 decemberében, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a Kossuth téren egy játékboltban is kapható füstszórót ejtettem a rendőr-sorfalak közé, miután felszólítás nélkül fújták a könnygázt ártatlan fiatalok és idősek arcába. A füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott. A magyar jogrend csodája, hogy 400 nap elteltével emeltek ellenem vádat ezért a teljesen veszélytelen cselekedetért, hogy aztán most, négy évvel később jusson az ügy a bírósági szakasz célegyenesébe. Egyszer majd egyébként a kormányzás kapcsán érdemes arról is beszélnünk, miért húzódnak Magyarországon az enyémnél sokkal fontosabb perek évekig – például olyanok, amelyeken bántalmazott nők élete múlik.

Jogot végeztem, pontosan tudom, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény. Ennek ellenére nem fogok az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog mögé bújni – ezért ma azt kértem a mentelmi bizottságtól, hogy függessze fel mentelmi jogomat, pont úgy ítélhessen a bíróság az ügyemben, ahogy egy nem-képviselő állampolgár esetén tenné. Vállalom a tetteim következményeit, akkor is, ha nevetségesnek és politikailag motiváltnak tartom az eljárást.”- írta Fekete-Győr a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató