2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Több ezren orosz és szerb zászlókkal tüntettek a pride ellen Belgrádban

Több ezer vallásos és szélsőjobboldali tüntető vonult végig Belgrád utcáin vasárnap a szeptember közepére tervezett EuroPride megtartása ellen tiltakozva.


A tüntetők egy hatalmas szerb zárszlót vittek magukkal. Voltak olyan csoportok köztük, amelyek Szerbia hosszú távú szövetségesét, Oroszországot, valamint nacionalista és szélsőjobboldali eszméket támogató jelszavakat is harsogtak.

Egy Twitter-bejegyzés szerint “miközben az egész világ szolidáris és Ukrajna Oroszország feletti győzelmeit ünnepli, Belgrádban a PrideParade elleni felvonuláson orosz Z jelképeket, és a legnagyobb orosz és szerb zászlót mutogatták!”

 

És egy másik videó:

A vonulók a Szent Száva-templomhoz igyekeztek imádkozni, és a tömeget Putyin-párti motorosok is kísérték, akik motorjaikat bőgetve támogatták a felvonulókat. Porfirije pátriárka prédikációjában azt mondta, a pride veszélyezteti a hagyományos családi értékeket: “Meg akarják szentségteleníteni a házasság és a család szentségét, és egy természetellenes egyesülést akarnak bevezetni a házasság helyettesítésére.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató