2022. december 07. - Ambrus
EUR : 414.34
USD : 394.84
Időjárás ikon

Videón, ahogy egy ember vizet önt a miskolci tüntető diákokra

Hétfőn Miskolcon egy férfi lelocsolta vízzel a tüntető diákokat, a Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz, írja a párt képviselője sajtóközleményében.

Hétfő reggelre a miskolci Herman Ottó Gimnázium elé szerveztek szolidaritást az iskola tanárai, miután pénteken felmentették pozíciójából igazgatóhelyettesüket, Dezsőfi Györgyöt. A tankerület szerint a felmentés oka, hogy Dezsőfi részt vett korábban a polgári engedetlenségben, holott ezt vezető pozíciója miatt nem tehette volna meg. Vele való szolidaritásképp a kollégái fekete ruhában mentek hétfőn tanítani, és a diákokkal, szülőkkel együtt élőlánccal állták körül az iskola épületét.

Ezután a diákok egy része még spontán tüntetésbe kezdett, ezt elégelhette meg a videón látható férfi, aki egy palack vízzel locsolta le a diákokat. A videón hallható, ahogy nagy felháborodás, fütyülés követi az incidenst, a férfi ezután visszazárta ablakát.

Sebe-Gazdig Judit, a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselője közleményében azt írja:

„becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz az ellen a személy ellen, aki vízzel locsolta a tüntetőket Miskolcon”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató