2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Börtönbüntetésre ítélték Gyurcsány egykori kémfőnökét

Hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letoltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott.

Az ítélet jogerős. A Fővárosi ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt ugyanis ma hirdettek ítéletet Galambos Lajos ügyében. Galambos – nem a zenész –

a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt.

A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el. Az indoklást zárt ajtók mögött tartotta a bíróság, s a per szinte minden egyes eleme államtitok.

Az eset még 2007-2008-ban történt. Az korábban is kiderült, hogy az Egymásért, Egy-másért Alapítvány bevonásával követték el a bűncselekményt. Az büntetőperben, amely 2011-ben kezdődött, több ítélet is született, hiszen a tágyalást meg is ismételték. Ennek a végére került pont a mostani bírói döntéssel, amely immár jogerős.

A keddi ítélethirdetést megelőzte az utolsó szó jogán tartott beszéd. Ez nagyjából egy órán át zárt ajtók mögött zajlott.

A vádlottak és védőik 10 óra körül léptek ki a tárgyalóteremből, majd 11 órakor hirdették ki az elmarasztaló, ezúttal immár – oly sok év és sok ítélet után – jogerős végzést.

Mint ismert, a Gyurcsány-kormány ideje alatt 2007– 2008-ban történt a korrupciós ügy. Az ügy részletei államtitkot képeznek, de úgy tűnik, a Jakubinyi-féle Egymásért, Egy-másért Alapítvány a polgári titkosszolgálatok kifizetőhelye lehetett - írja a Blikk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató