2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Előbukkant a Corvin áruház megújult homlokzata

A Somogyi Béla utca felől már láthatóvá vált a felújítás alatt álló Corvin áruház megszépült homlokzata. A teljes megújulás alatt álló épület rekonstrukcióját önkormányzat előző, polgári vezetése szorgalmazta. A tervek szerint a beruházás jövő tavasszal ér véget, ekkor nyithatja meg újra kapuit az áruház.

Hosszú időn át csúfította a városképet a kommunista időkben bádoglemezek közé zárt, egykor patinás Corvin áruház. Az előző önkormányzati ciklusban az akkori polgári városvezetés ezért azt szorgalmazta, hogy kerüljön le az alumíniumborítás a magánkézben lévő épületről, amelynek elősegítésére még 300 milliós állami támogatást is kilobbizott a kerület akkori polgármestere, Kocsis Máté.

A bádogborítás elbontására 2018-ra került sor, az első elemek eltávolításában még Sára Botond, akkori fideszes alpolgármester is közreműködött.

Az áruház teljes felújítását a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához igazították, és 2019 őszén indult volna, ám miután a baloldal vette át a főváros és a kerület vezetését a beruházás jelentősen megcsúszott.

Az újranyitó épületben a -1., a 0. és az 1. szinten kereskedelmi és vendéglátó funkciók kapnak majd helyet, a 2. emelettől felfelé pedig irodákat alakítanak ki.

(Hírnyolc)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató