2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Kábítószerkereskedő-hálózatot kapcsoltak le Pest megyében (Videó)

Egyszerre 16 helyszínen csaptak le a rendőrök.

Elfogták egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait Szigetszentmiklós környékén – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy szeptember 9-én hajnalban 16 helyszínen, összehangolt akcióban ütöttek rajta a bűnszervezeten. A rendőrök 12 embert – köztük hét fogyasztót – elfogtak és előállítottak, négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják és egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki.

A gyanú szerint a bűnszervezet feje a 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre, aki tavaly nyár óta foglalkozott drogárusítással.

Jelentős mennyiségű kábítószer – főként marihuána, speed és extasy – ment át a kezén, és a szereket hetente adta tovább helyi és dabasi vásárlóinak, akik szintén kereskedtek a drogokkal. A férfi 33 éves élettársát, L. Ramónát bűnpártolással gyanúsították meg, mert párja telefonhívására lehúzta a vécén az otthon tárolt kábítószert, az eszközöket pedig egy szerelőnyílásba rejtette – közölték.

A rendőri akció részeként lecsaptak Cs. Imre terjesztőire is, a 41 éves, dabasi M. Gáborra, a 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emesére és a 23 éves, áporkai Cs. Márkra.

A több tucat rendőr a 16 helyszínen mintegy 2,5 millió forintot, egy 3,5 millió forintos autót, milliós értékű mobiltelefonokat, tableteket, 732 gramm marihuánát, 723 gramm fehér port, 80,7 gramm tablettát, 41,4 gramm krémes anyagot, mintegy 6 gramm kokaint, digitális mérlegeket, őrlőket, zacskókat, szennyezett kanalakat, tálakat, tányérokat és plasztikkártyákat foglalt le – sorolták.

Mindegyik terjesztő drogtesztje pozitív volt.

A hálózat dabasi tagja megpróbált megszökni, kitört a rendőrautókkal és rendőrökkel lezárt útszakaszon, és majdnem elütött egy tisztet. Végül pár kilométerrel odébb elfogták – ismertették.

A rendőrség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatja le a további eljárást a letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márk ellen. A fogyasztók és a bűnpártolás vétségével meggyanúsított L. Ramóna szabadlábon védekezhetnek.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató