2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Peszkov bejelentette, hogy nincs szó országos mozgósításról

A Kreml kedden közölte, hogy nincs szó országos mozgósításról az ukrajnai hadjárat emberállományának a megerősítésére, néhány nappal azután, hogy a meglepetésszerű ukrán offenzíva kiszorította Oroszországot a harkivi régió szinte teljes területéről – írta meg a Reuters.


 
JELENLEG NEM TERVEZZÜK, ERRŐL NINCS VITA

– reagálta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a mozgósítással kapcsolatos kérdésre.

A hétvégi, sikeres ukrán offenzíva után a moszkvai vezetést kemény kritikák érték mind a pacifista, mind a nacionalista oldalról, utóbbiak elterjedt követelése lett a teljes katonai mozgósítás. Peszkov ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez a pluralizmus mintapéldája, és hogy az oroszok továbbra is támogatják Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

AZ OROSZOK TÁMOGATJÁK AZ ELNÖKÖT, EZT AZ EMBEREK HANGULATA IS MEGERŐSÍTI. AZ EMBEREK FELSORAKOZNAK AZ ÁLLAMFŐ DÖNTÉSEI MÖGÉ. AMI A KRITIKUS NÉZŐPONTOKAT ILLETI, AMÍG AZOK A TÖRVÉNYEN BELÜL MARADNAK, AZ PLURALIZMUS, DE A HATÁRVONAL NAGYON-NAGYON VÉKONY, ITT NAGYON ÓVATOSNAK KELL LENNIE MINDENKINEK

– mondta Peszkov.

A hadjáratot támogató katonai kommentátorok dühösen reagáltak a hírre, hogy az orosz védelmi minisztérium az ellentámadás után bejelentette, hogy elhagyja Ukrajna északkeleti megszállt területeit. Körükben sokan javasolták, hogy csak egy teljes körű, országos mozgósítás hozhatna fordulatot az ukrán háborúban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató