2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Visszavonulót fújhat télre Magyarországon a Ryanair

Mint ismert, fontos bejelentéssel érkezik hazánkba kedden a Ryanair vezére.

Michael O'Leary Brüsszelben már bejelentette, hogy kivonulnak a város repülőteréről, korábban pedig már az is eldőlt, hogy Athénban is felszámolják bázisukat. Nem túl jó előjelek után érkezik tehát Budapestre. A sajtótájékoztató tényét még a Világgazdaság szúrta ki a hétvégén, bár hogy pontosan miről lesz szó, azt még most sem tudni.

Visszavonulót fújhat télre Magyarországon a Ryanair

Maga Michael O’Leary sajtótájékoztatója kapcsán sejthető, hogy „kapacitásai csökkentését vagy akár a budapesti bázis téli bezárását jelenti be az ír fapados vezére” – írja keddi cikkében az AIRportál.hu.

Mint a lap fogalmaz:

a téli kapacitáscsökkentés valójában a szokásos üzletmenet része a Ryanairnél, sőt az ír fapados évről évre a flottájának több mint 10 százalékát állítja le teljesen novembertől március végéig.”

Hozzáteszik: „a Ryanair a téli időszakra történő kivonulása és ezzel a piac átengedése a versenytársaknak nem valószínű, ugyanakkor az alacsonyabb nyereséggel üzemelő útvonalakon további, akár drasztikus járatszám-csökkentés vagy felfüggesztés várható.”

Az AIRportál.hu szerint ugyanakkor „benne van a pakliban az is, hogy Athénhoz, Brüsszelhez, vagy Zágrábhoz hasonlóan a Ryanair (ez esetben a Buzz leányvállalat) budapesti bázisának működését hibernálja télre, ami azt jelenti, hogy átszervezik a menetrendet, és a megmaradó budapesti járatokat más repterekről üzemelő gépekkel teljesítik.”

O’Leary múlt hétre már beharangozott, de az utolsó pillanatban most keddre halasztott budapesti bejelentését követni fogjuk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató