2024. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Azért jöttek Budapestre, hogy metrókocsikat graffitizzenek, elkapták őket

Elfogtak két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt, akik azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat graffitizzenek, írja a police.hu.

Az egyik csapat 2022. szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a BKK telephelyére. Feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak. Közben mobiltelefonjaikkal fotókat készítettek, akaratukon kívül segítve ezzel a nyomozók munkáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság falfirka elhelyezésével elkövetett, nagyobb kárt okozó rongálás miatt folytatott eljárást. Szeptember 11-én éjszaka az egyik telephely közelében három feltételezett tettest fogtak el: egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit, akinek kocsijában megtalálták a festékszórókat és kesztyűket.

Hotelszobájuk átkutatásakor a rendőrök tíz memóriakártyát is lefoglaltak, amiken a helyszíneken készült fotók voltak. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

A rendőrök szeptember 11-ére virradóan a metró újpesti üzemi területén kaptak el egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt, akik a gyanú szerint ott firkálták a szerelvényeket. A fiúk levideózták, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak. Majd azt is, ahogyan menekülnek a biztonsági őrök elől. A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök karjaiba futnak. Az okozott kár 200 ezer forint, a IV. Kerületi Rendőrkapitányságon falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás miatt hallgatták ki a két fiatalt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató