2022. szeptember 25. - Eufrozina, Kende
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon19°

Tévedésből egymást verték az ukrán menekültek Franciaországban

Az Ukrán Fegyveres Erők egykori katonája megtámadt két ukrajnai menekültet a Nizza melletti Roquebrune-Cap-Martin városában, az incidens minden résztvevője oroszokkal tévesztette össze egymást – közölte Xavier Bonhomme helyi ügyész a Twitteren.


„Szeptember 12-én két ukrán származású nő tett feljelentést a mentoni rendőrkapitányságon az egy nappal korábban Roquebrune-Cap-Martin városában ellenük elkövetett erőszak miatt. A rendőrségi kihallgatáson a szintén ukrán származású vádlott elismerte az erőszakot” – áll a közleményben.

Mint az áldozatok a Nice-Matin lapnak elmondták, a "támadó orosz volt", és megütötte őket, mert egy oroszellenes szlogeneket tartalmazó ukrán dalt hallgattak.

A kiadványnak sikerült kiderítenie, hogy a gyanúsított valójában egy volt ukrán katona, aki kihallgatásán elmagyarázta a rendőrségnek, hogy a nőket is oroszokkal tévesztette össze.

Az ügyész szerint három évig terjedő börtönbüntetésre és 45 ezer eurós pénzbírságra számíthat.

Ugyanakkor, miközben a francia hatósáok nem számoltak be arról, hogy ukránt vettek őrizetbe, és nem oroszt, Oleg Nikolenko ukrán külügyminiszter sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy "undorító incidens" történt Franciaországban...

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató