2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szombat délután indul a második Pécs Pride Felvonulás

Idén szeptember 17-re, azaz most szombatra esik a Pécs Pride Felvonulás, amelynek második alkalommal ad otthont a Baranya megyei nagyváros.

A szervező idén is a Diverse Youth Network, amely üzeni: "Pécs városa a Szeretetet választotta!"

A gyülekezés a Kossuth téren kezdődik 13 órától és a menet várhatóan 14 órakor indul el. 

“A tavalyi, Magyarország történetében mérföldkőnek számító Felvonulás minden pillanatát elraktároztuk és kellő bizonyosságot nyertünk arról, hogy egy évente szükségszerű rendezvényről beszélhetünk. Újra éljük minden kedves percét, mikor a történelmi belvárosban sétálunk. Halljuk a Szeretet himnuszait, a Szabad Emberek hangját, akik ott voltak tavaly és bebizonyították, hogy Bárhol Szabad ünnepelni a szeretet minden formáját. Hogy a vidék nem lehet csorba egy ember számára sem, a főváros adottságaihoz képest.“

“Pécs városa számtalanszor elköteleződött már a sokszínűség mellett. Meghatódva fogadtuk, hogy 2021-ben a pécsi emberek a felvonulást tüntették ki a Made in Pécs-díj közönségdíjasaként. Úgy érezzük, ennél szebbet és jobbat nem adhattunk és nem is kaphattunk volna. Ez mindannyiunknak, mindannyiunkról szól!” – olvasható az esemény leírásában.

A tavalyi Pécs Pride Felvonuláson több, mint háromezren vonultak – ez volt egyben az első vidéki pride felvonulás is Magyarországon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató