2022. október 06. - Brúnó, Renáta
EUR : 422.4
USD : 424.61
Időjárás ikon21°

Putyin: "Kiderült, hogy az ukrajnai földeket már rég eladták az amerikaiaknak"

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének terve „nem képezi módosítás tárgyát”, az ukrán ellentámadás dacára – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködés Szervezete szamarkandi csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezletén.
 
Putyin kifejtette, hogy „a művelet során a vezérkar hozza meg az operatív döntéseket”, ha valamit kulcsfontosságúnak tart. Mint mondta, a fő cél a „Donyec-medence egész területének felszabadítása – ez a munka folyamatban van”. „Az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére a mi offenzív műveleteink magában Donyec-medencében nem álltak le, hanem folytatódnak” – hangsúlyozta.

„A kijevi hatóságok bejelentették, hogy aktív ellentámadó műveletet kezdtek és folytatnak. Na meglátjuk, hogy milyen lesz és hogyan végződik”

– fogalmazott Putyin.Mint mondta,

Moszkva „egyelőre visszafogottan” reagált az orosz területet ért lövésekre és a területén elkövetett terrortámadásokra.

Említést tett róla, hogy ilyen kísérletek nukleáris létesítmények környékén is történtek, de Putyin szerint a hatóságok urai a helyzetnek. Kilátásba helyezte, hogy komolyabb lépések történnek majd, ha a kijevi hatóságok nem értik meg, hogy az ilyen módszerek elfogadhatatlanok.

„Az orosz fegyveres erők a közelmúltban végrehajtottak néhány érzékeny csapást, tekintsük ezeket figyelmeztetésnek. Ha a helyzet hasonlóképpen alakul tovább, akkor a válaszlépés komolyabb lesz”

– figyelmeztetett Putyin.

Az orosz elnök azt mondta, hogy az orosz hadsereg csak kapacitásának egy részével, szerződéses katonákkal harcol, és nem siet.

Putyin annak szándékával magyarázta a „különleges hadművelet” elindítását, hogy megakadályozzák, hogy a Nyugat egy oroszellenes enklávét hozzon létre Ukrajnában. Az orosz elnök szerint a Nyugat hiába várja Oroszország összeomlását.

Szerinte Zelenszkij nem akar tárgyalni.

„Bejelentették, hogy semmiféle megállapodásra nem törekednek Oroszországgal, hanem a csatatéren a győzelemre törekszenek. Hát zászló a kézben. Csak most próbálják megtenni ezt az ellentámadást.”

A Fehér Ház szóvivője megjegyezte, hogy csak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tudja majd összegezni a tárgyalások eredményeit.

„És csak Zelenszkij elnök képes meghatározni, mi a győzelem és mi a vereség” – mondta.

Így áll a helyzet, ami arra mutat, hogy messze a vége, és egyre durvábbá válhat a háború…

Közölte azt is, hogy az amerikaiak korábban felvásárolták az ukrán termőföldeket.

Putyin elmondta a véleményét a Nyugat szankcióiról is, amit Kadirov gyermekei ellen vezettek be.  

Szerintem ez skizofrénia! A kiskorú gyermekek szankciók alá helyezése felháborító. Szerintem egyszerűen már nem értik, hogy mit csinálnak.

Az orosz elnök elbúcsúzott Szamarkandtól:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató