2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Párizs: A tüntetők Macron lemondását és a NATO-ból való kilépést követelték

Miközben a francia kormány energiajózansági intézkedésekre szólítja fel a lakosságot, többen az ország utcáin tüntettek az intézkedések ellen, és a NATO-ellenes jelszavakat skandálták, illetve Emmanuel Macron elnök menesztését követelték.

A demonstrációt szervező Patriots elnöke, Florian Philippot több fotót is közzétett a Twitteren, amelyeken néhány ezer ember francia zászlókat lobogtat és egy „Resistance!" (ellenállás) transzparenssel vonul.

Ezek a képek nem Putyin kreálmányai, ahogyan azt a francia média akarja elhitetni, hanem arról a több tízezer ellenállóról készültek, akik ma Párizs utcáin azt kérték Macrontól és Ursulától, hogy lépjenek le, és akik a szabadságot, a békét és a szuverenitást védték.

A politikus másik posztjánan kifejtette, hogy mi kell egy fenomenális világhoz:

Fenomenális világ: Macron lemondása, béke, Frexit, az EU-ból és a NATO-ból való kilépés és a szankciók megtagadása! Nagyszerű gratuláció!

Az Elabe kutatócég szeptember elején tette közzé annak a közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely szerint a válaszadók több mint fele támogatja az oroszellenes szankciók csökkentését vagy eltörlését. A válaszadók 74%-a szerint az európai szankciók nem segítenék az ukrajnai válság megoldását.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató