2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A CNN szerint Orbán Viktor egy „önjelölt illiberális kereszteslovag”

A CNN is beszámolt arról, hogy az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt a jelentést, amely szerint Magyarország nem tekinthető teljes értékű demokráciának, és az elmúlt időszak politikai eseményei miatt az országban „választási autokrácia” alakult ki. Hozzátették, hogy a jelentés elfogadása mellett az EP szorgalmazza, hogy az Európai Bizottság tartsa vissza a Magyarországnak járó uniós források egy jelentős részét.



Több jobboldali EP-képviselő is „élesen kritizálta” a jelentést, mondván az „szubjektív véleményeken és politikailag elfogult kijelentéseken alapszik, valamint kettős mércét alkalmaz”.

A szöveg újabb kísérlet arra, hogy a föderalista európai pártok ideológiai okokból megtámadják Magyarországot és annak kereszténydemokrata, konzervatív kormányát

– idézte a hírportál a jobboldaliak jelentéshez fűzött megjegyzését.

A CNN cikkében Orbán Viktort „önjelölt illiberális kereszteslovagnak” nevezi aki tagadja, hogy Magyarország korruptabb lenne bármelyik más EU-tagnál. Ennek ellenére a források felszabadítása érdekében ígéretet tett egy korrupcióellenes szervezet felállítására – emlékeztetettek.

Végül kitértek arra is, hogy a magyar miniszterelnök pénteken „unalmas viccnek” titulálta az uniós döntést a szerb elnökkel tartott találkozója után.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató