2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Navracsics Tibor: Az EU-pénzek jönni fognak

„Minden pozíciót kinyitottunk, minden javaslatot megfontoltunk és mindenhol megpróbáltunk kompromisszumot elérni” – fogalmazott a politikus.

Interjút adott Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásáért felelős miniszter a Válasz Online-nak. A beszélgetés során a miniszter úgy fogalmazott: „már nem rajtunk múlik, lesz-e megállapodás. Minden pozíciót kinyitottunk, minden javaslatot megfontoltunk és mindenhol megpróbáltunk kompromisszumot elérni”.

Arra a kérdésre, hogy uniós források nélkül is átvészelné-e Magyarország a jelenlegi válságot, Navracsics azt mondta: nem érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni, 

mert az EU-pénzek jönni fognak. A Bizottság identitásának, feladatának lényege, hogy együttműködjön a tagállamokkal. Ha nem sikerül megegyeznie valamelyikkel, az a Bizottság számára is kudarc”.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Bizottság „átpasszolta a labdát” a Tanácsnak, Navracsics úgy felelt: „nincs nagy étvágya a Tanácsnak – a legvérmesebb miniszterekkel beszéltem, de még ők sem szeretnének pénzmegvonásig eljutni jogállami kérdések miatt”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató