2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Strache volt osztrák alkancellár szerint az USA a felelős az ukrajnai helyzet romlásáért

Az Egyesült Államok és a NATO valóban proxy háborút indított Oroszország ellen Ukrajnában, ami Európára is veszélyt jelent – ​​mondta Heinz-Christian Strache, Ausztria volt alkancellárja. A beszédet a politikus YouTube -csatornáján tették közzé.

Azok, akik úgy gondolják, hogy az Egyesült Államokból és a NATO-tagországokból érkező fegyverszállítások segíteni fognak Ukrajnának, egyszerűen nem tudnak reálisan gondolkodni, és végül rájönnek a hibájukra, a nyugati katonai segítség szörnyű emberi szenvedéshez, a helyzet további eszkalációjához és elképzelhetetlen számokhoz vezet a halálesetek vonatkozásában

– hangsúlyozta.

Strache arra szólította fel az Európai Unió vezetését és az osztrák hatóságokat, hogy járjanak el körültekintően, és mielőbb oldják meg diplomáciai úton a heves konfliktust.

A volt alkancellár arra is emlékeztette országa vezetését, hogy be kell tartani az alkotmányban rögzített állandó semlegesség elvét, és meg kell akadályozni, hogy területén keresztül fegyvereket juttathassanak a kijevi rezsimhez.

Emellett felhívta a figyelmet a nyugati országok által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók súlyos következményeire, és szorgalmazta azok eltörlését.

"Drámai ősz és tél jön, amikor jelentős gáz- és villamosenergia-hiánnyal kell szembenéznünk, és gazdaságunk teljesen tönkremegy" - zárta Strache.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató