2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Árnyék Klára: Orbán nem húzza ki a 4 évet

Gyurcsány Ferenc felesége vagyis a Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnöke reméli, hogy az árnyékkormány az ellenzéki politizálás centruma lesz.

Azért van értelme az árnyékkormánynak, hogy legyen változás Magyarországon - jelentette ki Dobrev az ATV-ben.

Április 3-a óta nagy a csalódottság, de világos felhatalmazást kapott a DK elnökségétől. Most nem érdekli a pártok, az érdekli, hogy a választók lássanak alternatívát, hogy aztán az milyen formációban áll össze, erről nem most kell beszélni szerinte.

Arra a kérdésre, hogy az árnyékkormány a DK-é vagy az ellenzéké, azt mondta: a Demokratikus Koalícióé, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének nyitottak, szeretnének bárkivel együttműködni, aki ebben támogatja őket. Reméli, hogy az árnyékkormány nem az ellenzéki terepet rendezi át, hanem az országban lévő állapotokat rendezi át. Azt is reméli, hogy az árnyékkormány az ellenzéki politizálás centruma lesz. Meggyőződése, hogy amikor hisznek egy jövőben, soha többé nem szabad rossz kompromisszumot kötniük.

Három és fél év van a következő választásokig. Dobrev mint mondta, minden nap dolgozni fognak, elsősorban azon, hogy ezt a három év fél évet lerövidítsük.

„Egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ez a kormány a négyéves ciklusát ki tudja tölteni” – jelentette ki Dobrev.

Az árnyékkormány kritikát kapott azért, mert nincs igazságügyminisztere, és azért is, mert kevés nő van az árnyékminiszterek között. Dobrev elmondta, hogy az igazságügy-EU-ügyeket Molnár Csaba kancelláriaminiszter felügyeli. A női politikusok számával Dobrev is elégedetlen, addig az is lesz, amíg legalább a magyar parlament felét nem női politikus adja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató