2022. szeptember 27. - Adalbert
EUR : 406.5
USD : 419.68
Időjárás ikon19°

Kamu Geri levelet írt Orbán Viktornak: „Nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla”

Az alkalmatlan főpolgármester szerint a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét.

„Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen, jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak?” – kezdi keddi közleményét Karácsony, aki Facebook-oldalán tette közzé, hogyan áll jelen pillanatban a főváros a rezsiválság és a fűtési szezon kezdetén.

Hirtelen fontos lett neki Paks

A főpolgármester azzal folytatja, hogy Paks áramtermelése „a lakossági fogyasztáson felül bőven biztosítana akkora mennyiséget, hogy az összes közszolgáltatást – közvilágítás, közösségi közlekedés, ivóvíz-szolgáltatás – el lehessen látni országosan”.

Karácsony szerint ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik. A jelenlegi kalkulációk mellett ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét.

Magyarul nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla

– picsogja a főpolgármester, aki csak a tanácsadóira több százmilliót költ.

„A helyzet tarthatatlan épp ezért írtam levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, de legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson.”

Kamu Geri bejegyzését azzal járja, hogy „azt kéne végre minden döntéshozónak felfogni, hogy mindegy, milyen színű rajtunk a kabát, egy hajóban evezünk. És ha az önkormányzatok elsüllyednek, akkor az egész ország el fog.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató