2022. október 07. - Amália
EUR : 423.53
USD : 428.28
Időjárás ikon21°12°

Megtámadta Magyarországot a holland külügyminiszter

Hollandia külügyminisztere egy interjúban megtámadta Magyarországot - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára feltöltött keddi videójában.

Menczer Tamás szerint ugyanakkor Wopke Hoekstrának akkor lenne célszerű Magyarországgal foglalkoznia, ha a saját országában sikerült rendet tenni.

Menczer emlékeztetett: Wopke Hoekstra azt mondta az "Európai Parlament hazugságaira hivatkozva", hogy nagyon aggódik a magyar jogállamisággal kapcsolatban. Arról beszélt, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, veszélyben vannak a közös értékek, és szörnyű, ami a bírói hatalommal vagy a szabad sajtóval történik.

Az államtitkár jelezte: a holland jogállamiság helyzetéről azt találta, hogy az országban 2019-ben több mint 300 antiszemita bűncselekményt követtek el, 2020-ban 135-öt, 2021-ben pedig mintegy kétszázat. Hollandiában már annak is örülni kell, hogyha nem mindennap követnek el antiszemita bűncselekményt, "csak minden másnap" - jegyezte meg Menczer Tamás.

KIEMELTE: A HOLLAND ÚJSÁGÍRÓ SZÖVETSÉG FELMÉRÉSE SZERINT AZ ÚJSÁGÍRÓK 80 SZÁZALÉKA KAP FENYEGETÉSEKET, AMI SZINTÉN ROMLÓ TENDENCIÁT MUTAT, HISZEN NÉHÁNY ÉVE MÉG CSAK 60 SZÁZALÉK VOLT ARÁNYUK.

Emellett Hollandiában lelőttek egy ügyvédet a nyílt utcán, mert egy drogügy koronatanúját védte. Az eset után a holland rendőrszakszervezet elnöke arról beszélt, hogy Hollandia narkóállammá vált - jegyezte meg. Hozzátette: a bűnszervezetet kapcsolatba hozták egy oknyomozó újságíró meggyilkolásával is.

MENCZER TAMÁS ARRA IS KITÉRT, HOGY HOLLANDIÁBAN A MIGRÁCIÓS ÁLLAMTITKÁRNAK LE KELLETT MONDANIA, MERT A KORMÁNY ELHALLGATTA A MIGRÁNSOK ÁLTAL ELKÖVETETT SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYEKET, A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁG VEZETŐJE PEDIG EGY VOLT BALLIBERÁLIS POLITIKUS.

Szólt arról is, hogy a holland adóhatóság 2012. óta tévesen vádolt meg csalással több mint 26 ezer holland szülőt, és mintegy tízezer családot kötelezett több tízezer eurónyi gyermektámogatás visszafizetésére. Egy holland jelentés mondta ki, hogy a holland adóhatóság megsértette az ország valamint az általános jogállamiság alapvető elveit - közölte.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: ezeket a tényeket látva és ismerve aggódik a holland jogállamiság helyzetével kapcsolatban, és elvárható lenne, hogy az Európai Parlament azonnal rendkívüli ülést hívjon össze, valamint jelentést készítsen a holland jogállamiság állapotáról.

Az is elvárható lenne, hogy a holland külügyminiszter legközelebb akkor foglalkozzon Magyarországgal, ha a saját országában végre sikerült rendet tenni - tette hozzá.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató