2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

A kínai elnök megparancsolta a hadseregnek, hogy a háborúra való felkészülésre összpontosítson

A Kínai Népi Felszabadító Hadseregnek (PLA) "a valódi harcra való felkészülésre kell összpontosítania" - mondta Hszi Csin-ping kínai elnök és az ország Központi Katonai Bizottságának vezetője.A Kínai Központi Televízió szerint az államfő ilyen utasítást küldött a Pekingben tartott honvédelmi és katonai reformról szóló szeminárium résztvevőinek. Az eseményen a CPC Központi Bizottsága Politikai Hivatalának tagjai vettek részt.

A KNK vezetője a hadseregreform céljainak megvalósítását célzó terv szigorú betartását is utasította.

Hszi Csin-ping parancsát a Tajvan körüli helyzet súlyosbodásának hátterében adták ki. Tehát szerda reggel a Kínai hadsereg (PLA Combat Command keleti zónájának) hivatalos képviselője, Shi Yi azt mondta, hogy a kínai egységek magas harci készenlétet tartanak fenn, miután az amerikai és a kanadai haditengerészet hajói áthaladtak a Tajvani-szoroson. A parancsnokság képviselője hangsúlyozta, hogy a csapatok minden fenyegetésnek ellenállnak, készek megvédeni az állami szuverenitást és a területi integritást.

Peking kapcsolata Washingtonnal és Tajpejjel augusztusban eszkalálódott. Az Egyesült Államok házelnökének, Nancy Pelosinak a szigetén tett látogatása eszkalációhoz vezetett. Kína, amely Tajvant egyik tartományának tekinti, az utazást a tajvani szeparatizmus amerikai támogatásának szimbólumaként ítélte el.

Korábban írtuk, hogy Peking kijelentette: Tajvan és Kína egyesülése elkerülhetetlen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató