2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Holnap tárgyal az orosz külügyminiszterrel Szijjártó Péter

„Nincs olyan komoly cech, amit ne lehetne megfontolni a béke érdekében” – mondta Szijjártó Péter a Spirit FM rendkívüli adásában. A külügyminiszter ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy nem kockázatos-e Törökországot kérni béketárgyalásra.



Arra a kérdésre, hogy Budapest felmerülhet-e lehetséges helyszínként, a külügyminiszter azt mondta, ezt már a háború első napjaiban felajánlották, de a felek megköszönték, és nem éltek vele.

Csütörtökön este azonban Szijjártó Péter újra tárgyalni fog Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, és részletesen megbeszéli vele a mostani helyzetet. A külügyminiszter azt mondta: újra felajánlja Magyarországot a béketárgyalás helyszíneként. 

„Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük Magyarország biztonságát!”

– mondta, majd hozzátette: mi a béke pártján vagyunk. Eddig elkerültünk minden olyan intézkedést, ami Magyarországot is bevonhatná a háborúba, hogy a magyar emberek biztonságát garantálni tudjuk– hangsúlyozta.

Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy az ENSZ közgyűlés kiemelt témája továbbá a terrorellenes küzdelem és a nemzeti kisebbségek védelme is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató