2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Sojgu: Ukrajna már elveszítette a hadseregének felét

Putyin beszéde után megszólalt a védelmi miniszter, Szergej Sojgu is.

Sojgu beszélt a részleges mozgósításról:

Részleges mozgósításra elsősorban az 1000 kilométeres érintkezési vonal és a felszabadított területek ellenőrzéséhez van szükség – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán a Rosszija 24-en.

"Maga az érintkezési vonal, nevezhetjük frontvonalnak és érintkezési vonalnak is - több mint 1000 kilométer. Természetesen ami mögötte van, és ami ott van, ezen a vonalon, azt rögzíteni kell, ezeket a területeket és természetesen mindenekelőtt ezért folyik ez a munka – úgy értem, részleges mozgósítás” – mondta a hadseregtábornok.

A részleges mozgósítás keretében 300 ezer tartalékos katonát hívnak be

A mozgósítottakat kiképzik és koordinálják - tette hozzá. Közölte azt is, hogy a sorkatonák nem küldhetők különleges műveletre.

Elmondta:  A kezdeti szakaszban az ukrán csapatok mintegy 200 ezer főt számláltak, Ukrajna több mint százezer embert veszített, köztük a sebesülteket, vagyis a hadsereg felét - mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter szerda reggel.

"A kezdeti szakaszban az ukrán fegyveres erők állománya körülbelül 201-202 ezer főt tett ki. Ez idő alatt több mint 100 ezret veszítettek. Ugyanakkor 61 ezer 207 ember meghalt és 49 ezer 368 ember megsebesült. – mondta Sojgu.

A külföldi harcosokról is beszélt: kicsivel több mint ezer zsoldos maradt Ukrajnában, több mint kétezren haltak meg.

 Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter közölte, hogy

150 katonai szakemberből álló nyugati parancsnokság van Kijevben.

"Az utolsó csoport, amely érkezett, a volt katonaság és az aktív katonaság egyaránt 150 fő. Ez tulajdonképpen a teljes parancsnokság. A nyugati parancsnokság Kijevben van, amely mindezeket a dolgokat, hadműveleteket irányítja" 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató