2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Mi Hazánk feljelenti a Jobbikot

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke „választás rendje elleni bűncselekmény” miatt feljelentést tesz a Jobbik és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen.

Toroczkai csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választási kampányban a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat azzal, hogy két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték, így a rájuk adott voks „elveszett szavazat”.

Toroczkai szerint ez „az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botránya”, és hozzátette, hogy úgy gondolja, felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak a magyar választásokba.

A Mi Hazánk elnöke azt mondta, egy „névtelenséget kérő volt jobbikos alkalmazott” leveléből származnak a feljelentésében szereplő adatok, és ugyanez a forrás azt mondta neki, hogy 2019 elejétől a Datadat Kft. révén kapott a Jobbik „fontos címlistákat”.

Azt mondta, Varga Judit igazságügyi miniszterhez és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul amiatt, mert szerinte az ugyanezen forrásból kapott dokumentumok arra mutatnak, hogy a Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez, amely miatt örökre törölteék a több százezer követővel rendelkező Facebook-profilját.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató