2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

100 000 migráns gyűlt össze a görög-török határnál, be akarnak törni Európába

A "Fény karavánja", a törökországi Edirnében várakozik a parancsra...

 

Megismétlődhet a görög-török határon a migránsok ostroma. 2020 márciusában így nézett ki a szituáció:

Érdemes megjegyezni, hogy a török fegyveres erők egy konvoja éppen a múlt héten szállta meg Edirnét.

(2020 márciusában Görögország és Törökország között történt migráns incidens hibrid hadviseléssel járt, ahol felvételek készültek arról, hogy a török hadsereg járművei lebontották a görög határkerítést, hogy a migránsok át tudjanak menni rajta.)

Sajtóinformációk szerint összegyűlt mintegy 100 000 migránsból álló migránskonvoj, amely Nyugat-Európába akar eljutni, bejelentették, hogy szombatra teljes mozgósítást és a görög határ megostromlását szervezik.

 

A közleményük:

A "Caravan of Light" harmadik sajtónyilatkozata

Bejelentjük, hogy a konvoj kevesebb mint 24 óra múlva indul, és ennek megfelelően arra kérjük testvéreinket, hogy gyorsan biztosítsák felszerelésüket és készüljenek fel a gyülekezési pontra, amelyet később külön közleményben jelentünk be.

Az Emotional Well-Being Institute, egy genfi székhelyű, a "menekültek" jogait támogató nemzetközi jótékonysági szervezet azt állítja, hogy teljes mértékben támogatják a "Fény karavánjának" nevezett, 100 000 fős migránskaravánt, amely a következő napokban készül átkelni az EU területére.

 "Teljes mértékben elfogadjuk és támogatjuk őket, és felkértük az ENSZ más szerveit, hogy tartsák szemmel a konvojt, és védjék meg az ellenük irányuló bármilyen erőszakos vagy katonai akciótól, amely az emberi jogokról szóló nemzetközi egyezmény megsértését jelentené. Nagyon figyelmesen fogjuk követni az eseményeket.

 

Helyi jelentések szerint: A karavánhoz csatlakozott felügyelők már jelen vannak az edirnei gyülekezési ponton, és folyamatban van a konvoj indulási helyének biztosítása.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató