2024. július 25. - Jakab, Kristóf
EUR : 391.96
USD : 361.72
Időjárás ikon28°18°

Robert Fico: Nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

Határozottan kiállt Magyarország mellett a volt szlovák kormányfő.

Robert Fico interjút adott a HírTV-nek, amelyben többek között bevédte hazánkat az Európai Uniótól. A volt szlovák kormányfő kifejtette, hogy „én soha nem avatkoztam más ország belső ügyeibe, de úgy vélem, hogy a javaslat, miszerint Magyarországtól vonják meg a 7,5 milliárd eurós összegű európai uniós támogatást, nem annak a büntetése, hogy a magyar kormány vagy parlament valamilyen törvényeket vagy határozatokat fogad el”.

Hozzátette, hogy „én úgy vélem, hogy ezt büntetés azért rótták ki, mert Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően, de ezek az álláspontok nem állak összhangban a tagállamok álláspontjával”.

Összehasonlította Szlovákiát Magyarországgal

Robert Fico leszögezte, hogy veszélyesnek érzi az Európai Bizottság határozatát, javaslatát. 

Azért mondtam ezt, mert ha valaki – jelen esetben a Bizottság – azt állítja, hogy ma Magyarországon sérült a jogállamiság, akkor kissé nevetnem kell,

hiszen mi is történik akkor Szlovákiában: Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el. Olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak.”

A teljes interjút szombaton 23 órától lehet majd megtekinteni a HírTV műsorán.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató