2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Salvini bejelentette: bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Ursula von der Leyen ellen

Aljas fenyegetésnek, megfélemlítésnek nevezte Matteo Salvini, az olasz jobbközép Liga vezetője Ursula von der Leyen kijelentéseit, amelyek szerdán hangzottak el a Princeton Egyetemen. Az Európai Bizottság elnöke egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta: figyelemmel kísérik az olasz választásokat, és ha ott „a dolgok nehéz irányba mennek – már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról –, vannak eszközeink".

Számomra ez egy aljas fenyegetés (...) a hölgy minden európait képvisel, nem csak a baloldaliakat" – reagált von der Leyen fenti kijelentésére Matteo Salvini, az olasz kormányzó Liga párt elnöke a Canale 5 csatorna reggeli műsorában.

INTÉZMÉNYESÍTETT FENYEGETÉSNEK NEVEZTE AZ EB ELNÖKÉNEK SZAVAIT ÉS BEJELENTETTE, HOGY BIZALMATLANSÁGI INDÍTVÁNYT NYÚJTANAK BE ELLENE BRÜSSZELBEN.

„Ha Brüsszelben valakinek eszébe jut, hogy megvonja az Olaszországot megillető pénzeket, mondjuk mert a Liga nyer a választásokon, akkor újra kellene gondolnunk ezt az Európát – amelytől én védelmet várok, nem pedig szégyenletes fenyegetéseket" – szögezte le a jobboldali politikus, hozzátéve: az EU „nem ad senkinek semmit, ellenkezőleg, az évek során az olaszok százmilliárd eurót adtak Brüsszel kasszájába, tiszteletet kérünk".

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató