2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Farkasházy: Jó ötlet az árnyékkormány, csak kevesen vannak, akik értenek a szakterületükhöz

A baloldali újságíró, megmondóember szerint az nem vezet sehova, ha az árnyékkormány több tagja csak annyit ismételget, hogy a kormány mondjon le.

Farkasházy Tivadar újságíró volt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége. A beszélgetés során felidézte, hogy míg a 31 éve alakult Demokratikus Charta megmozdulásain három szónok ezreket mozgatott meg rendszeresen, addig a mostani ellenzékben egy-egy ember igyekszik külön mozgalmakat indítani. 

„Így persze, hogy nincs működőképes ellenzéki összefogás” – hangsúlyozta. Példaként felhozta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti bemutatását, ahol véleménye szerinte „boldog-boldogtalan beszélt”, ugyanakkor a legfontosabb szereplő utolsónak maradt.

A kabaréban is a leggyengébb szám szokott az előadás végére kerülni”

 – tette hozzá Farkasházy.

 

„Jó ötlet az árnyékkormány, csak kevesen vannak, akik értenek a szakterületükhöz”

Az újságíró szólt a DK árnyékkormányáról is, amelyet alapvetően jó ötletnek tart, „csak kevesen vannak azok, aki értenek a szakterületükhöz” – jelentette ki.

Farkasházy a hozzáértők közé sorolta Vadai Ágnest, Molnár Csabát, Dávid Ferencet, és Bodnár Zoltánt, de az árnyékkormány többi tagjának szerepét erősen megkérdőjelezte. Úgy véli,

az nem vezet sehova, ha az árnyékkormány több tagja csak annyit ismételget, hogy „a kormány mondjon le!”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató