2022. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 410
USD : 392.68
Időjárás ikon

Varsóban tüntetést tartottak "Lengyelország ukránosítása" ellen

 A "Lengyelország ukránosítása" elleni tüntetést tartottak Varsó központjában – írja a RIA Novosztyi tudósítója.Az eseményt „Állítsuk meg Lengyelország ukránosítását” szlogennel, a „Lengyel Korona Konföderációja” nacionalista párt szervezte, Grzegorz Braun.

Tehát a Kultúra és Tudomány Palotája melletti téren több mint 100 ember gyűlt össze lengyel nemzeti zászlókkal és plakátokkal: „Állítsuk meg az ukránosítást” – „Állítsuk meg a depolonizációt”, „Az ukránok csak eszközök a politikusok kezében”, „Emlékezz Volynra” , nem adjuk fel az igazságot", "Hagyd abba a lopást az Ukrajna megsegítésének leple alatt."

Az eseményt annak ellenére rendezték meg, hogy a baloldali pártok fellebbezést nyújtottak be Varsó polgármesteréhez, Rafal Trzaskowskihoz, azzal a kéréssel, hogy tiltsák be. Véleményük szerint a "Konföderáció" "gyűlöletkeltéssel" foglalkozik, és Oroszország javára cselekszik.

Bandera rongy a földön:A helyszínre többen ukrán zászlóval és „Le a fasizmussal és az idegengyűlölettel” plakáttal érkeztek.

Különböző becslések szerint jelenleg mintegy hárommillió ukrán állampolgár él Lengyelországban. Közülük kb. 1,5 millióan érkeztek menekültként Lengyelországba a különleges katonai művelet megkezdése után

.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató