2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

CNN műsorvezető Szijjártónak: az olaj- és gázbeszerzés folytatásával jó helyzetbe hoztátok magatokat

Szijjártó Péter megmutatta a CNN-interjúból kimaradt jeleneteket.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán osztotta meg, mi zajlott a CNN-nek adott interjúja előtt/után, mikor is hosszasan beszélgetett Richard Quest műsorvezetővel. Több téma is szóba jött, a riporter megkérdezte a magyar diplomácia vezetőjét, hogy van, mire a külügyminiszter úgy felelt, hogy 

szenvedünk a háború és a szankciók következményei miatt”. 

Richard Quest azt válaszolta, teljesen megérti, Magyarország nehéz helyzetben van. Ugyanakkor kijelentette, hazánk az olaj- és gázbeszerzés folytatásával jó helyzetbe hozta magát. 

Úgyhogy ez azért némi megkönnyebbülést jelenthet

– folytatta a CNN műsorvezetője. 

Szijjártó Péter azt válaszolta, van egy jó megállapodás a Gazprommal és egyelőre szállítanak, ami nagyon fontos, mert ha nem szállítanak, akkor az ország sem fog tudni működni. 

Quest megkérdezte, hosszútávon milyen lehetőségei vannak Magyarországnak, mire Szijjártó Péter elmondta, Azerbajdzsán lenne egy opció, de ahhoz hatalmas fejlesztések kellenének, az amerikai Exxonnak volt egy nagy projektje Romániában, kötöttek is velük egy megállapodást, ami jövőre lépett volna életbe.

Hárommilliárd köbméter érkezett volna évente, de otthagyták a projektet. Romániában van egy nagy mező, de senki nem akar jelenleg belevágni a kitermelésbe”

– ismertette Szijjártó Péter, – mert az amerikaiak szerint pénzügyileg nem érné meg.

Quest ezt követően azt mondta, már alig várja, hogy Magyarországra látogasson, az egyetlen dolog, amit el kell döntenie, hogy mikor lenne a legjobb Budapestre látogatnia. 

Hozzánk mindig a legjobb jönni”

– közölte Szijjártó, majd Quest ezután már azon nevetett, hogy már csak a jó időt kell elintézni. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató