2022. december 05. - Vilma
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Jó a műsor: Nekimentek a tarháló Hadházynak a zuglói szocialisták

"Milliókat tarhált össze, amivel a mai napig nem számolt el, nem tudjuk mire költötte el a zuglóiak pénzét"

- írták Zugló parlamenti képviselőjéről a Facebookon.

"Még mindig nem tud esküt tenni Hadházy Ákos. Pedig ez jó alkalom lenne arra, hogy mérleget vonjunk eddigi ténykedéséről. Sajnos Zuglóért és az itt élő emberekért semmit nem tett az elmúlt öt hónapban. Ezzel szemben milliókat tarhált össze, amivel a mai napig nem számolt el, nem tudjuk mire költötte el a zuglóiak pénzét. Bízunk benne, hogy a NAV majd elszámoltatja..." - így kezdődik az a bejegyzés, amely nemrég került ki a zuglói MSZP Facebook-oldalára.

A poszt szerint Hadházy "addig kavart az időközi önkormányzati választás kapcsán, hogy nyolc év után először a baloldal egyik fellegvárában az ellenzék vereséget szenvedett a Fidesztől".

Hadházy és a zuglói MSZP konfliktusa nem újkeletű. Nemrég egyedüli jelöltként választották újra a tisztújításon Tóth Csabát a zuglói MSZP-szervezet élén. Tóth Csaba legutóbb azzal került a hírekbe, hogy “privatizálta” az MSZP zuglói pártirodáját. Hadházy Ákos, Zugló parlamenti képviselője tárta fel az ügyletet, és a Rákosfalva parkban lévő pártiroda valóban Tóth cégének, a Tigris-1993 Kft.-nek a birtokában van.

Az MSZP volt zuglói parlamenti képviselője, Tóth Csaba tavaly visszalépett az ellenzéki előválasztástól és idén márciusban, mentelmi joga felfüggesztése után korrupciós ügyekben gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség szerint 2016-ban Tóth társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

Az ügyben Horváth Csaba Zugló jelenlegi MSZP-s polgármestere is gyanúsított, mindketten tagadták a vádakat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató