2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Roger Waters szerint ukrán nacionalisták miatt tört ki a háború, lemondta a krakkói koncertjeit

Törölte a krakkói koncertjeit Roger Waters, miután a helyi önkormányzat arról szavazott volna a napokban, hogy nyilvánítsák nemkívánatos személynek a városban az orosz-ukrán háborúról tett megjegyzései miatt.

Waters áprilisban kétszer lépett volna fel a Tauron Arena színpadán, de a zenész menedzsere minden indoklás nélkül lemondta a koncerteket.

Waters korábban egy nyílt levelet írt az ukrán elnök feleségének, Olena Zelenszkának, amiben azt írta, hogy Ukrajnában tevékenykedő extrém nacionalisták miatt lépett rá az ország a háború felé vezető ösvényre. A zenész kritizálta a nyugati országokat is, amiért fegyverekkel segítik Ukrajnát.

A lengyel sajtó szerint a krakkói önkormányzat arra készült, hogy szavazást tartson arról: beengedik-e Waterst egyáltalán a városba a nyílt levélben emlegetett, "felháborodást keltő okfejtései" miatt.

Roger Waters 2023 tavaszán Budapesten is fellép. A koncertre április 23-án kerül majd sor az MVM Dome-ban, elvileg pont Krakkóból érkezett volna.

A This Is Not A Drill című 40 állomásos koncertkörút március 17-én Lisszabonban indul és 14 országot érint. A koncerten 20 dal hangzik majd el, Pink Floyd és Roger Waters szerzemények, többek között az Us & Them, a Comfortably Numb, a Wish You Were Here és az Is This The Life We Really Want?, valamint debütál Roger Waters vadonatúj, The Bar szerzeménye.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató