2023. február 07. - Rómeó, Tódor
EUR : 389.48
USD : 361.73
Időjárás ikon-7°

Brit hadifogoly: Az oroszok rosszabbul bántak velünk, mint egy kutyával

„Rosszabbul bántak velünk, mint egy kutyával” – nyilatkozta a bulvárlap Sunnak az egyik brit férfi, aki orosz fogságba esett Ukrajnában, majd egy fogolycsere keretében kiszabadult. Aiden Aslin elmesélte, hogy a foglyoknak minden reggel el kellett énekelniük az orosz himnuszt. „Ha nem énekeled, megbüntetnek érte. Megvernek” – mondta.

Kiderült az is, hogy a fogságban töltött ideje alatt a brit férfit megkéselték és a tetoválásai miatt megverték. Mindez az áprilisi fogság ideje alatt történt, Ashlin Mariupolnál került az oroszok kezébe – derült ki a cikkből.

Őt, egy másik brit és egy marokkói hadifoglyot az oroszok által kikiáltott Donyecki Népköztársaságban állították bíróság elé, ahol közölték velük, hogy halálbüntetés vár rájuk.

Aslin elmondta, hogy egy kétfős cellában tartották fogva négy emberrel, és egy tetűvel fertőzött szőnyegen kellett aludnia. „Nem tudtunk rendesen kimenni a vécére, mert nem volt vécénk” – mondta, hozzátéve, hogy üres palackokat kellett használniuk. Kenyéren és vizen tartották őket, végül azért is könyörögniük kellett, hogy csapvizet kaphassanak.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató