2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Rossi: „A himnusz éneklése számomra azt fejezi ki, hogy nagyon erősen kötődöm Magyarországhoz"

A Mandinernek nyilatkozott a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya.

Marco Rossi beszélt a hazájáról és a magyarokról is.

Évről évre változtunk picit, a tapasztalataink változtatnak rajtunk. Egészen kis részletekre gondolok. A Honvédnál töltött éveim alatt, úgy érzem, még elég impulzív személyiség voltam. Azóta persze öregebb lettem, és ezzel párhuzamosan nyugodtabb is. Mint a magyarok. Tehát a Magyarországon töltött évek valószínűleg segítettek abban, hogy nyugodtabb ember legyek.

Bennünk, olaszokban a magyarokhoz hasonlóan erős a nemzeti érzés”

- mondta.

Isten, haza, család. Ön is ezt vallja? - szólt a kérdés.

Igen. Lehet, hogy a családot tenném a második helyre, de tény, hogy bennünk a magyarokhoz hasonlóan erős a nemzeti érzés, a hazánkhoz, a népünkhöz való kötődés.

Minden este, minden éjjel gondolok Istenre!”

- mondta a kapitány.

Rossi a magyar nyelvről és a himnuszunkról is beszélt:

Ó, ez csak annyit jelent, hogy sikerült megjegyeznem a himnusz szavait. De persze azért igyekszem tanulni. A himnusz éneklése számomra azt fejezi ki, hogy erősen kötődöm Magyarországhoz, hogy megtisztelem az országot, amely megadta nekem ezt a lehetőséget. Mert Magyarország rengeteget adott nekem! Anélkül, amit az itt töltött tíz évben kaptam, valószínűleg valamelyik híd alatt élnék Olaszországban. Persze Budapesten is rengeteg híd van, de Olaszországban talán még több.

Nagyon hálás vagyok Magyarországnak és a magyaroknak!

Persze tudom, mi is tettünk valamit a magyar labdarúgásért, hiszen a Honvéd az elmúlt harminc évben kétszer volt dobogós a magyar bajnokságban. Igen szerencsések voltunk – mint Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. Na jó, talán nem annyira, mint Ancelotti! (Nevet) A válogatottal is értünk el sikereket. Úgy tudom, azon öt szövetségi kapitány között vagyok, akinek a legtöbb mérkőzés van a háta mögött. És tudom, hogy a magyaroknak kiemelten fontos a labdarúgás. Mindez büszkévé tesz.

A magyar játékosok olyanok, mint mindenki ebben az országban: büszkék a magyarságukra”

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató