2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Medvegyev a Nyugat kijelentéseiről: a valóságban ez csak egy szertartásos, verbális fosás

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon üzent a Nyugatnak.

Ismét a nukleáris fegyverek alkalmazásáról

Ellenségeink szeretnek nagyképű kijelentéseket tenni. A "szabadság", "demokrácia", "küldetés" kifejezéseket használják.

A valóságban ez csak egy rituális verbális hasmenés.

A hasmenéses demagógia szökőkútjai, párosulva a rosszindulatú károgó retorikával, már régóta bevált fegyverei az angolszász világnak, amellyel elárasztják az emberiség többi részét, hogy megpróbálják érvényesíteni kizárólagosságukat és a világ uralmának jogát.

Az elmúlt napok témája az orosz nukleáris fenyegetés. 

Biden és Truss, különböző másodlagos Blinkenek és Sullivan-ek, akik atlanti nyálat fröcsögve követelik Oroszországtól, hogy vegye le a kezét a "nukleáris gombról". Mindannyian együtt szüntelenül "szörnyű" következményekkel fenyegetnek minket, ha Oroszország atomfegyvereket vetne be. És a fiatal londoni nagynéni készen áll arra, hogy azonnal megkezdje a nukleáris csapások cseréjét hazánkkal. 

Ismét emlékeztetnem kell benneteket

- azoknak a süket füleknek, akik csak saját magukat hallják.

Oroszországnak joga van szükség esetén nukleáris fegyvereket használni. Előre meghatározott esetekben. A nukleáris elrettentéssel kapcsolatos állami politika alapelveinek szigorú betartásával. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen fegyverekkel támadnak meg. Vagy ha egy hagyományos fegyvereket használó agresszió államunk létét fenyegetné. Oroszország elnöke ezt nemrégiben kifejezetten világossá tette. 

Továbbá mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy a velünk szemben ellenséges szomszédaink atomfegyvereket szerezzenek.

Például a náci Ukrajna, amelyet ma közvetlenül NATO-országok kormányoznak.

Nincs értelme a kijevi rezsim észérveire és politikai akaratára számítani. De még mindig van egy törékeny remény a józan ész és az önfenntartás érzéke az ellenséges országok számára, amelyek engednek nekik. Megértik, hogy ha az Oroszországot fenyegető veszély meghaladja a megállapított veszélyességi határt, akkor reagálnunk kell. 

Anélkül, hogy bárkitől engedélyt kérnénk, anélkül, hogy különösebb egyeztetést tartanánk. És ez biztosan nem blöff.

A kérdés más. Képzeljük el, hogy Oroszország kénytelen bevetni legfélelmetesebb fegyverét az ukrán rezsim ellen, amely nagyszabású, államunk létére veszélyes agressziót követett el.

Az a véleményem, hogy a NATO még egy ilyen forgatókönyv esetén sem avatkozna be közvetlenül a konfliktusba.

Végül is Washington, London és Brüsszel biztonsága sokkal fontosabb az észak-atlanti szövetség számára, mint a haldokló Ukrajna sorsa, még akkor is, ha bőségesen ellátják különböző fegyverekkel. A modern fegyverek szállítása egyszerűen üzlet a nyugati országok számára, bár sűrűn keveredik az irántunk érzett gyűlölettel. Ennél többet nem. A tengerentúli és európai demagógok nem fognak meghalni egy nukleáris apokalipszisben. Ezért a jelenlegi konfliktusban bármilyen fegyver használatát lenyelik. Valahogy...

Jó lenne, ha a kijevi hatóságok legalább részben felismernék ezt a szomorú következtetést. Sajnos, ez szinte irreális. Folyamatos háborúban állnak, rövid szünetekkel, hogy bizarr, narkotikus álmokat álmodjanak.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató