2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orbán: Szja-mentesség jár 25 éven túl is, ha egy nő 30 éves koráig megszüli első gyermekét

December elején a kormányzati intézkedések között lesz, hogy ha egy fiatal nő már elhagyja a 25-dik évét, de vállalja, hogy 30 éves koráig megszüli az első gyermekét, akkor addig továbbra is élvezheti az szja-mentességet - jelentette be a miniszterelnök a parlamentben.



Az azonnali kérdések órájában Dúró Dóra (Mi Hazánk) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy 2011 óra soha nem csökkent a termékenységi ráta, legfeljebb stagnált. Most csökkenni látszik - mondta. Teendő lenne, a fiatalok esetében a lakhatás sem megoldott. Miért nem inflációkövető a családtámogatás?

Fél tucat kérdés volt, jelzésszerű válaszokat ad - mondta erre a miniszterelnök, emlékeztetve, hogy összesen 600 milliárdos szja-visszafizetéssel segítette a kormány év elején a családokat. 

Ha azonban a családtámogatásokat az inflációhoz kötnék, az az ilyen szankciós politika mellett azonos lenne az államcsőddel - fogalmazott. Az fair, hogy a nyugdíjak az inflációhoz kötöttek, ennyit tudnak vállalni  

Online oktatás nem lesz - mondta Dúró Dóra kérdésére.

A Mi hazánk politikusa szerint 12 év után levonható: kevés, nem elég hatékony a családtámogatás.

Orbán Viktor azt kérte az ellenzéki képviselőtől, méltányolja, hogy a családtámogatási elemekből egyet sem vettek el a covid okozta válság és a mostani energiaválság ellenére sem. 

Az intézkedések között lesz az is december elején - árulta el Orbán Viktor - hogy ha egy fiatal nő már elhagyja 25. évét, de vállalja, hogy 30 éves koráig megszüli az első gyermekét, akkor addig továbbra is élvezheti az szja-mentességet - jelentette be a miniszterelnök, megerősítve, hogy ez is ott lesz a december elejére tervezett kormányzati intézkedések között. 

Ekkor a ‘23-as költségvetést felülvizsgálja a kormány. A miniszterelnök azt mondta, “osztanak-szoroznak”, hogy ezt bevezessék, és azt is hozzátette, reméli nem rója meg Varga Mihály pénzügyminiszter, amiért ezt már most elmondta.

A videón 26:42-től

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató